Informatie rondom Corona 

Via deze pagina kunt u doorklikken naar informatie vanuit de Overheid en het RIVM.
Daarnaast vindt u hier informatie over maatregelen die we als school hebben genomen.

Twijfelt u of uw kind naar school mag?

Hier vindt u de beslisboom om snel te kunnen bepalen of uw kind naar school en/of de opvang mag. 
Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, dan kunt u altijd de school bellen.

Overheid en RIVM

Actuele informatie over het coronavirus vindt u op de website van het RIVM: Corona algemeen 
Veel gestelde vragen met betrekking tot het onderwijs, vindt u op: Corona en onderwijs
Heeft u nog vragen, bel dan het landelijk informatienummer voor vragen over het coronavirus: 0800 – 1351 of bel met de GGD regio Utrecht infectieziektebestrijding 030 – 608 60 86.

Wat doet u wanneer er een gezinslid positief getest wordt?

U belt zo snel mogelijk de school én u informeert de busmaatschappij. Uw kind mag niet naar school komen. Wanneer uw kind op school is wanneer de uitslag binnenkomt, haalt u uw kind zo snel mogelijk op van school. De GGD zal u adviseren wanneer uw kind weer naar school kan. Over het algemeen is dit een periode van minimaal 10 dagen.

Afspraken halen en brengen
We vragen u om alert te blijven op de 1,5 meter afstand en elkaar hieraan ook te helpen herinneren. Op het plein kan het op haal en breng momenten wat druk zijn, u kunt buiten het hek wachten op een rustiger moment.  Blijft u alstublieft niet staan vlak voor de fietsdoorgang. Dit is een smalle doorgang. Door hier te blijven staan, maak je het een ander al snel onmogelijk om voldoende afstand te houden. We snappen dat het fijn is om andere ouders te treffen en even te kletsen op het plein. Houdt u wel rekening met de looproute vanuit school naar de uitgang?

Bezoek op afspraak

Gelukkig kunnen we weer vaker ouders ontvangen in de school. Echter werken we nog steeds voornamelijk op afspraak. Mocht u onverwacht de school in willen, meldt u dan bij de receptie, de leerkracht haalt u daar dan op.
Ook als u wel een afspraak heeft, melden en registreren bij de receptie is verplicht. Daar is ook gelegenheid tot het desinfecteren van uw handen.


Wat kunt u verder doen?

Blijf alert op mogelijke symptomen bij uw kind; u kent uw kind het beste en weet wanneer klachten afwijken van het gebruikelijke.
Geef alleen noodzakelijke dingen mee naar school. (dus wel eten en drinken, maar géén speelgoed)
Zorg voor individueel verpakte traktaties als uw kind jarig is.

Wanneer blijft de leerkracht van mijn kind thuis?

Wij volgen met ons team de richtlijnen van de Rijksoverheid. Dat betekent op dit moment dat teamleden thuisblijven in twee situaties.

Situatie 1
: een teamlid heeft zelf last van één of meerdere van onderstaande klachten:
· verkoudheidsklachten
· koorts
· benauwdheid
· plotseling verlies van smaak en/of geur
· aanhoudende hoofdpijn
Het teamlid vraagt een test aan en blijft thuis tot de testresultaten binnen zijn. Indien de test negatief is, kan het teamlid weer aan het werk.

Situatie 2: Een gezinslid heeft benauwdheidsklachten en/of koorts. Het hele gezin is nu verplicht thuis tot alle gezinsleden 24 uur klachtenvrij zijn en gezinsleden met klachten negatief getest zijn op Covid-19.

We zoeken uiteraard eerst naar een invaller. Op dit moment is dat echter niet altijd mogelijk. De afgelopen weken zijn onze invallers veelvuldig ingezet, net als de collega’s die incidenteel willen invallen. In de huidige tijd loopt het aantal vervangdagen echter enorm op waardoor de kans bestaat dat er een einde komt aan de rekbaarheid van de teamleden en invallers.

We zijn in de omstandigheid dat alle klassen dubbel bezet zijn. Dat betekent dat er in de meeste gevallen altijd ten minste één vaste kracht in de klas aanwezig is. In een enkel geval is het mogelijk om de klas voor één dag alleen te draaien, maar in veel gevallen is dat risico te groot. We hebben daarom gevraagd aan de teamleden om een verdeling te maken in de groep in geval van ziekte/afwezigheid van één van de vaste teamleden. Allereerst wordt er gekeken of iemand kan invallen. Kunnen we géén vervanging vinden, dan betekent dit dat de helft van de groep thuis is. De andere helft kan dan wel op school komen. We houden uiteraard nauwkeurig bij wie wanneer thuis is en wie er op school is. Communicatie hierover verloopt via de mededelingen in Parro.

 

Trakteren

Leerlingen die jarig zijn mogen trakteren. Leerlingen trakteren de leerlingen en leerkrachten van de eigen klas én bij de meesters en juffen van de 5 of 6 groepen in de eigen gang.
Gang 1 - Bosdieren: Egel, Eekhoorn, Konijn, Bever, Veldmuis, Vos en Das
Gang 2 - Vogels: IJsvogel, Zwaluw, Specht, Koolmees, Raaf, Uil en Buizerd

Denkt u eraan dat de traktaties voor zowel de leerlingen als de meesters en juffen individueel verpakt moeten zijn?


Jeugdarts GGD

De werkwijze van de jeugdarts van de GGD is aangepast. Meer hierover leest u hier.

De Klimboom
Samen, plezier en durf!

Contact

De Klimboom
Heiligenbergerweg 185
3816 AJ Amersfoort

Tel.: 085 06 60 700
E-mail: administratie.klimboom@meerkring.nl

Plan route

Snel naar

Aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Neem dan contact met ons op. 
agnes.ijmker@meerkring.nl  of sonja.hendriks@meerkring.nl


Meerkring

De Klimboom is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder