Sociaal Emotionele Ontwikkeling (SEO)

Aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van onze leerlingen werken we de hele dag: in de klas, op de gang en op het plein. Door middel van de methodiek van de Vreedzame School leren de leerlingen dat wij als groep bij elkaar horen, hoe we ruzies zelf oplossen, dat we aardig zijn voor elkaar en dat iedereen anders is (en mag zijn).
Ouders worden op de hoogte gehouden door middel van een nieuwsbrief die vier keer per jaar uitkomt. Bij de Rots & Water lessen krijgen de leerlingen aanvullend op deze onderwerpen handvaten om deze onderwerpen in de praktijk te brengen. 


De leerkrachten volgen het sociaal-emotioneel functioneren van de leerlingen door middel van de kijkwijzer ZIEN! Op verschillende gebieden wordt naar het functioneren van de leerling binnen de groep bekeken. Welbevinden en betrokkenheid staan hierbij centraal, omdat deze voorwaardelijk zijn voor het (schoolse) leren en functioneren. Daarnaast wordt gewerkt aan Sociaal initiatief, Sociale autonomie, Sociale flexibiliteit,  Impulsbeheersing en Inlevingsvermogen. 


                                                                

De Klimboom
Samen, plezier en durf!

Contact

De Klimboom
Heiligenbergerweg 185
3816 AJ Amersfoort

Tel.: 085 06 60 700
E-mail: administratie.klimboom@meerkring.nl

Plan route

Snel naar

Aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Neem dan contact met ons op. 
Voor kinderen t/m 8 jaar:
agnes.ijmker@meerkring.nl 
of voor kinderen ouder dan 8 jaar:
sonja.hendriks@meerkring.nl

 

Meerkring

De Klimboom is aangesloten bij Meerkring, stichting voor openbaar en algemeen bijzonder primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder