Groentjessoep op de Klimboom

Groentjessoep op de Klimboom 

Op 12 april 2022 is de Klimboom gestart met Groentjessoep. Alle kinderen van de school krijgen iedere week een kop verse groentesoep tijdens de lunch. Tegelijkertijd leren ze meer over de groente waar de soep van gemaakt is. Kinderen uit de bovenbouw, de zogenaamde ‘Soupmasters’, helpen mee met het opwarmen en uitdelen van de soepen.

Proef de Regenboog 

Iedere kleur groente heeft zijn eigen superkracht. Dus hoe meer verschillende kleuren je eet, hoe meer superkrachten je krijgt en hoe fijner je je gaat voelen. Dit is de centrale boodschap van Groentjessoep en is uitgewerkt in alle middelen die gebruikt worden om kinderen te leren en te laten ervaren hoe lekker en gezond groente is. Iedere week krijgen de kinderen een andere ‘kleur’ groentesoep en wordt er in de klassen stilgestaan bij de ‘krachten’ van de groente(kleur) van de week. Eens in de vier weken komt deze kleur weer terug waardoor ze deze kennis herhalen. In elke klas hangt een regenboog poster met de soepkleuren, zodra een kind de soep proeft mag het een sticker plakken op de poster. Samen proberen we de hele poster vol te krijgen!

 

Verspilling tegengaan

De soepen worden door een professionele kok bereid en vers geleverd aan de Klimboom.

Groente is nummer 3 op de lijst van voedsel dat verspild wordt. Een goede reden om de soepen van anders verspilde groenten te maken. Bijvoorbeeld groenten die wel lekker zijn maar er niet mooi uit zien en dus niet in de supermarkt verkocht kunnen worden. De stronken van bloemkool of broccoli die bij groothandels overblijven of de kopjes en kontjes van tomaten die bij het verwerken van de tomaten eraf worden gesneden. Ideaal om soep van te maken. 

Media
  • stickers soep
  • soep koken
De Klimboom
Samen, plezier en durf!

Contact

De Klimboom
Heiligenbergerweg 185
3816 AJ Amersfoort

Tel.: 085 06 60 700
E-mail: administratie.klimboom@meerkring.nl

Plan route

Snel naar

Aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Neem dan contact met ons op. 
Voor kinderen t/m 8 jaar:
agnes.ijmker@meerkring.nl 
of voor kinderen ouder dan 8 jaar:
sonja.hendriks@meerkring.nl

 

Meerkring

De Klimboom is aangesloten bij Meerkring, stichting voor openbaar en algemeen bijzonder primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

Lees verder